dijous, 31 de maig del 2012

Jamaica!

L'estiu passat, la Mar i jo  vam viatjar a Jamaica, ens va encantar. Tant la gent d'allà, com les platjes, els menjars i les festes, són genials! Esperem poder tornar-hi algun dia!

dijous, 17 de maig del 2012

dimarts, 8 de maig del 2012

Viatge al Nepal

Aquesta es una de les fotos del meu viatge al Nepal. Tot hi que va haver-hi algun problema amb l'embarcatge de la maleta, tot va anar genial. Va ser un vaietge inolvidable.

dilluns, 7 de maig del 2012

Hardware multimèdia


1-Quina diferència hi ha entre un port USB i un port fire wire?
El port USB s'utilitza per dispositius multimèdia com escàners i càmeres digitals. Es el port estàndard en l'actualitat.
El port FireWire s'utilitza per àudio i vídeo digital gràcies a la seva velocitat.

2-Què és un dispositiu de captura? 
Son uns dispositius que s'utilitzen per capturar imatges, àudio i vídeos  transferir informació al ordinador.

3-Quins tipus de dispositius de captura hi ha?
Imatges, àudio, vídeos i transferir informació.

4- Enumera un aparell de captura per a cada tipus de captura que hi ha:
-Imatge: Càmera de fotos digital
-Àudio:Targeta de so
-Vídeo: Càmera de vídeo
-Informació: Escàner

5-Què és pot fer una vegada que s'ha fet una captura multimèdia?
Un cop capturada la informació, haurem d'emmagatzemar-la en el disc dur per al seu ús posterior, ja sigui per editar-lo o reproduir-lo.



dijous, 3 de maig del 2012

Nepal

He fet un gif, amb unes imatges que he agafat del flikr. Son fotografies del Nepal ja que es un lloc que m'agradaria visitar. Sempre m'ha semblat molt interesant la cultura, i el paisatge.

dilluns, 16 d’abril del 2012

Fibra òptica

-La fibra òptica és un filament flexible de secció circular fet d'algun tipus de vidre o plàstic capaç de transportar feixos de llum en el seu interior. Funciona com a una guia d'ones per al rang de freqüències compreses entre 1014 Hz i 1015 Hz. És important generar la freqüència de llum adequada segons el tipus de fibra amb què es treballa.


-El camp d'aplicació de les fibres òptiques és molt ample. Algunes de les aplicacions més importants són:
·Telecomunicacions: En aquest apartat cal incloure la xarxa d'enllaços i la xarxa d'abonament de les administracions públiques de telefonia. Cal destacar la importància de les fibres òptiques en el context de la xarxa digital de serveis integrats (RDSI).
·Xarxes locals i comunicació entre ordinadors.
·Enllaços de televisió. Aplicació molt útil en enllaços de televisió per a aplicacions de seguretat.
·Electromedicina: Transmissió de llum a punts difícils d'il·luminar, cirurgia amb làser...
·Aplicacions industrials: sensors, automatització industrial...
·Il·luminació, decoració i senyalització.
·Aplicacions militars: Les comunicacions per fibra òptica ofereixen molta seguretat.
·Altres: Gracies a la seva lleugeresa i alta capacitat de transmissió de dades, són molt útils quan el pes és determinant, com per exemple en avions i vaixells.

- La fibra òptica es molt flexible, i de menor pes i volum. Permet la transmissió d'un gran volum d'informació, permet realitzar enllaços de major longitud sense necessitat de repetidors.
No li afecta  les interferències electromagnètiques. Hi ha un índex menor d'errors en la transmissió de senyals digitals. Es molt útil en determinades aplicacions en ambients perillosos (ambients explosius o inflamables), on no es poden produir descàrregues elèctriques o espurnes. Te mes resistencia a les condicions ambientals desfavorables. I Les fibres no perden llum degut a la reflexió total.

-Hi ha varies empreses que treballen amb fibra òptica, com ara Movistar, ONO, Jaztel... 
Jo crec que la empresa mes fiable que treballa amb la fibra òptica es ONO ja que fa ems anys que treballa amb fibra òptica, i treballa a nivell mundial.




dijous, 12 d’abril del 2012

Flicker

Aquesta imatge te una llicència de reconeixement. Està feta per: Von Bibberstick


L'he triada per que la trobo molt maca. Ja que es veu la llum del sol que s'està ponent, i fa un cel ataronjat, i es veu l'avió que està volant. 
També he pensat que els colors quedaran be amb els colors del meu blogger.

dilluns, 19 de març del 2012

Llicències



ReconeixementEl material pot ser distribuït, exhibit, copiat, fer versions per altres persones que no son les autores originals d’aquest material. Amb la condició de que l’artista sigui mencionat als crèdits.

Reconeixement-Sense obra derivada : El material pot ser distribuït, exhibit, copiat per altres persones que no son les autores originals d’aquest material. Amb la condició de que l’artista sigui mencionat als crèdits. No se’n poden fer obres derivades.

Reconeixement-sense obra derivada- No comercial: Reconeixement (Attribution): El material pot ser distribuït, exhibit, copiat per altres persones que no son les autores originals d’aquest material. Amb la condició de que l’artista sigui mencionat als crèdits. No se’n poden fer derivats ni es pot obtenir cap benefici comercial.

Reconeixement- No comercial: Reconeixement (Attribution):El material pot ser distribuït, exhibit, copiat, fer versions per altres persones que no son les autores originals d’aquest material. Amb la condició de que l’artista sigui mencionat als crèdits. Del material no se’n poden obtenir beneficis comercials.

Reconeixement- No comercial- Compartir igual: Reconeixement (Attribution): El material pot ser distribuït, exhibit, copiat per altres persones que no son les autores originals d’aquest material. Amb la condició de que l’artista sigui mencionat als crèdits. Les obres derivades que es facin han d’estar sota els mateixos termes de llicència que el treball original. No es pot obtenir benefici comercial.

Reconeixement-Compartir igual: Reconeixement (Attribution)  El material pot ser distribuït, exhibit, copiat, fer versions per altres persones que no son les autores originals d’aquest material. Amb la condició de que l’artista sigui mencionat als crèdits. Les obres derivades, es a dir, les versions han de tenir la mateixa llicència que el treball original.

dimarts, 13 de març del 2012

Símbols per formar les 6 llicències

Reconeixement (Attribution) El material pot ser distribuït, exhibit, copiat, fer versions per altres persones que no son les autores originals d’aquest material. Amb la condició de que l’artista sigui mencionat als crèdits.
Sense obra derivada (No Derivate Works)  El material que s’ha creat pot ser exhibit, copiat, distribuït... però no es pot fer servir per crear un treball derivat del que ja existeix.

No comercial(Non commercial)Com diu el seu nom el material no pot ser utilitzar comercialment, però si que pot ser distribuït, copiat..

Compartir igual(Share alike) Es necessari que l’autor de la obra, es a dir l’artista que ha creat aquell material doni una llicència per poder que la obra sigui modificada, distribuïda.

dijous, 1 de març del 2012

Nou sistema operatiu

Aquest video es graciós, ja que te rao aquell home que quan estem acostumats a alguna cosa les altres ens semblen molt dificils, tot hi que siguin les coses mes senzilles del món. I un amic li ha d'ajudar a fer anar els llibres. Ja que no sap com obrir el llibre, passar les pàgines... Ja que ell estava acostumat al pergamí.

dimarts, 28 de febrer del 2012

Cantant la gent s'enten!

Conçert de la Pegatina
Puc dir que de tots els grups de música que hi ha,la Pegtina es un dels meus grups preferits. Canten rumba catalana però es un estil propi. Canten en varios idiomes ja que en el grup hi han nois de diferents llocs.
El grup està format per 7 nois. L'adrià, el Rmain, Ferran, Àxel, Sergi, Rubén i l'Ovidi.
El pasat 18 de Febrer van fer un conçert a Cerdanyola juntament amb obrint pas, i va ser un granm conçert.
Quasi totes les caçons que toquen, m'agraden molt. Tot hi que n'hi ha algunes que per mi son especials. La de como explicar-te, lo ignoró, alosque...


dissabte, 25 de febrer del 2012

Si la economia cau.. Espanya adeu si au!

La economia a Espanya ara mateix esta molt malament. La crisis està afecctant tot el país i sincerament crec que això ha d'acabar ràpid, ja que si no el país se'n anirà a norris i acabarem vivint tots com en un país tercer mundista.
Hi ha opinions de tot tipus, però la meva es que el sistema no esta organitzat com ho hauria d'estar. Els polítics no fan la seva feina, ells només s'interesen per els diners que es poden embutxacar ells i ja està.
Hem de solucionar aquest problemes per que cada cop hi ha mes gent a l'atur, hi ha mes gent sense feina, i que per tant no poden pagar-se el menjar, o la casa. I han d'anar a càrites per poder sobreviure.

dijous, 16 de febrer del 2012

ESPORTS!


Jo la veritat es que no soc gaire esportiva. Sóc molt mandrosa i em fa molta mandra fer esport, tot hi que se'm donen força bé.  Faig natació des dels 4 mesos, tot hi que  al llarg de la meva vida he fet patinatge, basquet, i gimnàstica esportiva.  El basquet i el futbol són esports que m'agraden molt pero no per practicar-los si no per veure'ls. Des de ben petita que sóc culé i sempre m'ha agradat mirar els partits, sobretot amb les amigues. També m'agrada esquiar i anar en bicicleta.  I el basquet avans no m'agradava però com que tinc molts amics que els practiquen dons ara ja m'agrada anar-los a veure.
Si pogués triar un esport a fer, m'agradaria fer beisbol i esgrima ja que em semblen esports diferents i entretinguts.
M'agraden bastant els esports de risc. He fet parapent, barranquisme, espeleologia... I m'agradaria practicar-los mes sovint. També m'encantaria fer puentin, rafting i paracaigudisme.

En resum els 3 esports que mes m'agraden són:
Natació: M'agrada molt  estar dintre de l'aigua, m'agrada flotar i nadar. Tot hi que avegades nadar em fa molta mandra i simplement m'agrada estar dintre de l'aigua.
Barranquisme: Es un esport que el trobo molt entretingut ja que combina esclada, rapels i coses així amb aigua.


Gimnastica esportiva: Des de sempre m'ha encantat ja que trobo que es molt maco i divertit de fer. Però a causa de problemes de salut ja no en puc fer.

dimarts, 14 de febrer del 2012

2012 BENVINGUT!

Aquest 2012 la veritat es que sí que hi han hagut novetats. Començant per els estudis ja que 4rt es més difícil i trobo que es més complicat.  També hi han novetats amistoses, ja que aquest any amb les amigues cada divendres anem a Terrassa a brenar a un restaurant. Apart d'aixó hhe fet nous amics i he conegut a nova gent encantadora tot hi que no he deixat de vanda els meus amics de sempre. Aques any pretenc anar a Anglaterra a l'estiu a estudiar 3 setmanes. També vull anar amb les meves amigues 1 setmana a un apartament a Cubelles i anar a la acampada jove de Mont blanc. I amb la meva familia anar a París. Aquest estiu del 2012 promet!
Espero que aquest any sigui millor que el passat tot hi que per el camí que va, serà pitjor. En aquest 2012 només hi han més problemes. Però espero solucionar-los aviat.
Weymouth (Anglaterra)

dilluns, 13 de febrer del 2012

Un Nadal com cada any

Aquest any ha estat un Nadal com qualsevol altre. Per mi cada any es diferent, però molt igual al mateix temps. Ja que cada any faig dinars i sopars familiars, tot hi que la gent que hi seu a taula cada any canvia, alguns venen, i alguns ja no hi són.
Aquest Nadal he estat amb les amigues, que fan que cada dia sigui un dia especial i he fet festes amb els amics. També vaig participar a la cavalcada de reis fent de patje. Aquella nit es una nit única ja que veus la màgia als ulls dels mes petits i estàn il·lusionats per una gran mentida.
El Nadal d'aquest any ha estat especial i igual al mateix temps. Vaig celebrar el Tió amb els cosins mes petits de la casa i vaig fer comilonas d'aquelles que s'allarguen fins les 7.  Vaig també celebrar cap d'any amb uns amics dels meus pares i després vaig una festa per el poble amb els meus amics i amigues.
En resum, aquest nadal ha estat un nadal com cada any.