dilluns, 16 d’abril del 2012

Fibra òptica

-La fibra òptica és un filament flexible de secció circular fet d'algun tipus de vidre o plàstic capaç de transportar feixos de llum en el seu interior. Funciona com a una guia d'ones per al rang de freqüències compreses entre 1014 Hz i 1015 Hz. És important generar la freqüència de llum adequada segons el tipus de fibra amb què es treballa.


-El camp d'aplicació de les fibres òptiques és molt ample. Algunes de les aplicacions més importants són:
·Telecomunicacions: En aquest apartat cal incloure la xarxa d'enllaços i la xarxa d'abonament de les administracions públiques de telefonia. Cal destacar la importància de les fibres òptiques en el context de la xarxa digital de serveis integrats (RDSI).
·Xarxes locals i comunicació entre ordinadors.
·Enllaços de televisió. Aplicació molt útil en enllaços de televisió per a aplicacions de seguretat.
·Electromedicina: Transmissió de llum a punts difícils d'il·luminar, cirurgia amb làser...
·Aplicacions industrials: sensors, automatització industrial...
·Il·luminació, decoració i senyalització.
·Aplicacions militars: Les comunicacions per fibra òptica ofereixen molta seguretat.
·Altres: Gracies a la seva lleugeresa i alta capacitat de transmissió de dades, són molt útils quan el pes és determinant, com per exemple en avions i vaixells.

- La fibra òptica es molt flexible, i de menor pes i volum. Permet la transmissió d'un gran volum d'informació, permet realitzar enllaços de major longitud sense necessitat de repetidors.
No li afecta  les interferències electromagnètiques. Hi ha un índex menor d'errors en la transmissió de senyals digitals. Es molt útil en determinades aplicacions en ambients perillosos (ambients explosius o inflamables), on no es poden produir descàrregues elèctriques o espurnes. Te mes resistencia a les condicions ambientals desfavorables. I Les fibres no perden llum degut a la reflexió total.

-Hi ha varies empreses que treballen amb fibra òptica, com ara Movistar, ONO, Jaztel... 
Jo crec que la empresa mes fiable que treballa amb la fibra òptica es ONO ja que fa ems anys que treballa amb fibra òptica, i treballa a nivell mundial.




dijous, 12 d’abril del 2012

Flicker

Aquesta imatge te una llicència de reconeixement. Està feta per: Von Bibberstick


L'he triada per que la trobo molt maca. Ja que es veu la llum del sol que s'està ponent, i fa un cel ataronjat, i es veu l'avió que està volant. 
També he pensat que els colors quedaran be amb els colors del meu blogger.